Sveriges statsminister Stefan Löfven svarer på spørsmål fra reportere på Frölunda torg i Göteborg, etter mandagens mange påsatte bilbranner i byen. Foto: Henrik Brunnsgård/TT / NTB scanpix

Statsminister Stefan Löfven er forbannet etter at maskerte ungdommer mandag påtente nærmere 100 biler flere steder i landet. Det faller ikke i god jord hos Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde, som mener den svenske statsministeren har seg selv å takke for sin naive innvandringspolitikk.

annonse

– Jeg blir forbannet. Mitt spørsmål til dere er: Hva faen holder dere på med? Dere ødelegger for dere selv, dere ødelegger for naboene deres, sa den svenske statsministeren til Sveriges Radio etter de mange bilbrannene i landet.

På Youtube ligger flere videoer som viser svartkledde personer tenne på flere biler i Göteborg.

Politiet har enda ikke fått tak i de svartkledde gjerningsmenenne, men det har vært flere bilbranner i nabolandet de siste året i bydeler som har høy innvandring.

I fjor rapporterte Aftenposten om innvandringsbydelen i Rinkeby der biler ofte blir satt i brann, og at barn helt ned i femårs-alderen med innvandringbakgrunn viser fingeren til politiet.

Etter nattens bilbranner i Sverige reagerer Frp-politiker Tybring-Gjedde, som mener Löfven har seg selv å takke siden han har forsvart innvandringen fra vannstyrte muslimske land.

– Løfven har vært den fremste forsvareren av innvandring fra vanstyrte muslimske land og han har innbilt den svenske folk at disse vil bli en ressurs for Sverige. Han har lukket øynene for segregeringen og feiet under teppet de uoverstigelige problemene han selv har skapt.

– Han har ikke forstått at i muslimske hjem foregår det ikke en oppdragelse i dannelse og tilpasning. Det er hjem hvor far bestemmer, men er fraværende og hvor sønnene har frie tøyler og bestemmer over mor. Det finnes ingen forståelse eller kunnskap om det svenske samfunnet, ingen aksept for de frihetsverdiene vestlige samfunn er tuftet på, skriver Tybring-Gjedde på Facebook i der han åpner sitt innlegg med «Hva faen holder DU på med Löfven?»

«Ekstremhøyre»

Mange spekulerer om det er innvandrere som står bak de mange bilbrannene i landet, men Daniel Riazat som er politiker for Venstrepartiet hevder at ekstremhøyre kan være involvert.

– Nattens hendelse med maskerte menn som brente et stort antall biler med 1 måned igjen til valget var velorganisaert. Det skal ikke ovveraske meg om ekstremhøyre var innblandet på et vis, skrev den iranskfødte politikeren på twitter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.