Kulturminister Trine Skei Grande. 28. juni, 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre-leder Trine Skei Grande mener Per Sandberg tok en klok avgjørelse da han gikk av, men advarer mot en kultur der det ikke er lov å gjøre feil.

– Jeg syns det var enn klok avgjørelse basert på fakta som lå på bordet, sier Grande like før Venstres partitime under Arendalsuka mandag.

Hun viser spesielt til at Per Sandberg bevisst har valgt å ikke informere om Iran-turen og at han tok med seg telefon, samt takket nei til en sikkerhetssamtale.

annonse

Men Grande advarer samtidig mot at saken skal føre til en fryktkultur som undergraver sikkerheten.

– Jeg er engstelig for at vi nå skal lage en kultur der alle de tusenvis av mennesker som skal forholde seg til sånne type regler aldri skal få lov å gjøre feil. Vi politikere må holde en høyere standard, men sjåføren min og PST-ansatte må tørre å si fra om de gjør en feil. Hvis ikke gjør vi landet mindre sikkert, sier Grande.

– Savnet Nesvik

Kulturministeren sier hun gleder seg over å ha fått Harald Tom Nesvik (Frp) som regjeringskollega.

– Jeg har sittet sammen med ham som parlamentariske ledere i fire år og egentlig har jeg savnet han litt. Det tror jeg skal bli et godt samarbeid, sier Grande om den ferske fiskeriministeren.

annonse

Grande måtte konstatere at Sandberg stjal showet ved å varsle mediene om en pressekonferanse med sin kjæreste Bahareh Letnes samtidig som Venstre holdt partitime. Men mens pressekonferansen enn så lenge har vist seg å være et no show, holdt Venstre-lederen koken på scenen der hun snakket om hvordan åndsverk må bli til årsverk.

Suksesshistorier

– Norge skal gjennom en stor omstilling og finne nye næringer og ha stor grad av innovasjon. Der spiller kunst og kultur en avgjørende rolle med innovasjonskompetansen den har. Men så tror jeg vi har et næringspotensial innenfor kunst og kultur som er mye større enn det vi vanligvis snakker om, sier Grande til NTB.

Hun snakker både om eksport av norsk musikk og bøker og viser til suksesshistorier som Kygo og Maja Lunde.

– Vi må ikke tenke på det som Norges-fremme, men som eksportnæringer.

Spesielt bokbransjen holder hun fram som et forbilde for andre deler av kulturlivet.

annonse

– Man må forstå at innenfor dette feltet er det både børs og katedral, sier Grande.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon