Inngangspartiet til Politiets utlendingsenhet PU, Økernveien 11-13 i Oslo.
Del saken
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet har sendt ut 2.898 personer med tvang i årets første sju måneder. I juli ble 391 personer uttransportert fra Norge.

Antallet såkalte tvangsmessige uttransporteringer i årets sju første måneder var 13 prosent lavere enn det var til samme tid i fjor, da 3.322 personer var blitt uttransportert. Det melder Politiets utlendingsenhet (PU) onsdag.

Av de 2.898 uttransporterte var en drøy tredel av, 1.034 personer, tilsvarende 36 prosent, personer med straffereaksjon. Dette er 2 prosentpoeng færre enn i fjorårets sju første måneder, da 1.269 personer med straffereaksjoner ble utsendt.

Av disse var hver femte, 19 prosent, fra Polen, 14 prosent fra Romania og 10 prosent fra Litauen. Straffede utgjorde 91 prosent av dem som kommer i kategorien bort- og utviste.

Av de 391 personene som ble uttransportert i juli, var 131 personer (34 prosent) ilagt minst én straffereaksjon. 315 personer var i kategorien bort- og utviste, 35 i kategorien avslag asyl og 41 i kategorien Dublin/trygt tredjeland.

Totalt 17 mindreårige ble uttransportert i juli. Alle var sammen med en foresatt eller nært familiemedlem.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]