Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Del saken
 • 772
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er noe dypt frustrerende ved norske partilederdebatter. Dette skulle være høydepunkter for demokratiet. Viktige samfunnsspørsmål debattert av de mest ansvarlige og kompetente menneskene i landet, mens velgerne – folket – ble eksponert for meninger og kunne ta stilling til hva som høres mest fornuftig ut og hvem som burde tiltros oppgaven med å administrere politikken.

Men isteden fikk vi presentert noen «påfugler» som desperat prøver å unngå å ta seg dårlig ut, samt skåre noen poenger på de andre påfuglenes bekostning.

Uten å ta partilederne unødig i forsvar, så må det sies at knapt noen deltakende mennesker kunne fått noe fornuftig ut av et slikt partilederdebattkonsept som NRK kommer opp med. 9 personer stilt opp på denne måten med noen titalls sekunder til rådighet hver seg hver gang de får ordet, kan knapt få formidlet noe av dypere verdi. Det er praktisk talt et verbalt sirkus.

Vi skulle jo ønske at han stoppet å «flire» så mye som han gjør, men Fredrik Solvang er av det beste vi har som programledere i Norge likevel. Han er ikke «dum» slik enkelte andre fremstår som.

Debattkonseptet er slik sett nesten dømt til å bli dårlig nesten uansett hvem man putter inn i «rollene». Hovedårsaken er at de er for mange.

Nå kan man kanskje si at norsk politikk er like mislykket og kaotisk som partilederdebattene – og også det blant annet på grunn av mangfoldet av partiet på Stortinget og flertallskoalisjonene. Men da burde man kanskje se på tiltak for å heve sperregrensen, og få en del av dem ut.

Fire-fem partier hadde vært mer enn nok, og da kunne vi også fått noen mer opplysende debatter. Å skulle ta stilling til hvem man stemmer på basert på slike forestillinger som vi så i går, er ikke tillitvekkende med tanke på den demokratiske styringen av Norge.

Det tror jeg faktisk de ni partilederne og Fredrik Solvang selv er enige i.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 772
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]