Arendal 14. august, 2018. Partilederdebatten under Arendalsuka 2018. Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix
annonse
annonse

NRK la opp til et show i Arendal, kalte det debatt med landets politiske ledere. Så ble det òg mye latter i salen. Statskanalen tok oss back-stage med sceneklare politikere. Før det hadde vi vært på mimretokt, med gamle partiledere som Hagen, Haugland og Navarsete. Sendingen virket som en forlengelse av Sommeråpent.

Sp-Vedum sa at han ikke egentlig ville være i Arendal. Løsere krutt har nok ikke blitt skutt mot ulv i fellingstiden. Smilet hans lignet et speilbilde av debattleder Fredrik Solvangs. Debatten imiterte siste mote: Per Sandberg. Og selv om han er hot nå, så er det ikke nedoverstriper på dressen som gjelder. Derfor kontaktet jeg mote og livsstilansvarlig, Gåsa Skriker, for en kommentar. Min stemme stilner i det jeg får henne på tråden.

Trine

annonse

– Altså, Trine hadde større utringning enn Siv, som sto tungt fast i typiske politikersvar med sine lyserosa englevinger. Og helt ærlig: Hvorfor stille på debatt i pysjen? Henne om det. Trine snakket om å strekke seg da det ble snakk om noen land i Øst-Europa og deres stramme politikk, men det er feil vei å gå for henne. Hun må senke utringningen enda en centimeter.

Skjermdump av Trine Skei Grande fra debatten.

Erna

– Erna, hva skal jeg si? Hun hadde tatt med seg det røde sykkelkjedet til MDGs representant, deretter tatt det på som et halsbånd. Et jernkjede venstresiden tydeligvis hadde fjernkontrollen til. Hadde hun sagt et vondt ord til dem så hadde de nok slått på tazerfunksjonen.

Skjermdump av Erna Solberg fra debatten.

Knut Arild Hareide

annonse

– Hareide, stakkars, hadde på seg begravelsesdressen til Bondevik II. Han var plassert der et nytt liberalt parti vil komme på scenen, nemlig ytterst til høyre. Når stilen er så «Amish» er det like greit å fusjonere med Islamsk Folkeparti. Mye løsere dress, gjerne i sort, samt et godt oppspart fullskjegg, så er plagget løst på plass.

Skjermdump av Knut Arild Hareide fra debatten.

Vedum

– Det er med sorg å melde at saueskinnspelsen til Vedum ikke falt i smak. Normalt er en ansiktsmaske ikke å anbefale, men litt sølvgrå eyeliner og fullskjegg kunne ha skaffet flere velgere på ulvefrie Grünerløkka. Hipsterbønder som allerede handler på Farmers market, kan fort bli et fenomen lavpriskjeder som H/M masseproduserer klær til. Vedum i tanga på en saueskinnspels vil appellere til folkets humor. Fra før har hipsterne samme mengde hår over gliset. Da gjelder det å ha utydelige konturer som skjuler, ja, nettopp gliset.

– For all del, dere må gjerne gjøre rokade Frp, men det velkledde tårnet Christian Tybring-Gjedde og den litt for stramme, men smukke Sylvi, ville utgjort et flott par! Synd i grunn at det aldri vil skje. Og bare for å ha sagt det: Bondefangeren Hareide, han står og skjelver, vet ikke om han skal rokere til høyre eller venstre. Har han ikke en rådgiver? Det er bare å ringe meg!

Skjermdump av Trygve Slagsvold Vedum fra debatten.

Bastholm

annonse

– Une Bastholm, MDG, stilte i futuriske linjer med grønt tema. Slik kombinerte hun symbolikk og plagg på best måte av alle deltagerne. Hadde hun i tillegg vært stum så hadde hun gjort en god figur. Hun mente at et hvert inntak av asylsøkere ville gått kjempebra om det hadde vært planlagt. Jeg forstår ikke hva hun mener. Men så er hun jo modell.

– Likevel skal hun ha ros for å ha vunnet et hjørne av catwalken. Hun mente at det var et godt prinsipp å sikre sine egne innbyggere. Der vant hun. Helt til hun fortsatte å snakke etter et kort pust. For å sikre egne innbyggere var visst å ikke å bygge opp Forsvaret. Jeg forstår ikke hva hun mener. Men Iman Meskini har gjort forsvarets traurige drakt til allemannseie på Skavlan. Disse jungellinjene som slynger seg i sepia, grønt og kaki; tenk at et praktisk plagg kan bli en stil. Nå kan folk kamuflere seg på Grünerløkka og Sagene. I tillegg beskyttes håret av et smart, varmeregulerende hodeplagg.

Skjermdump av Une Aina Bastholm fra debatten.

Støre

– Støre, hva skal jeg si? Der står han i Jan P. Syses beste dress, den dressen han må ha kjøpt på intern auksjon på Vinderen. Den er nøye sammensatt med ansiktskrem, en som avstøter alt som ikke er blitt omhyggelig ført på ham av sminkedamene. Hva het de igjen? Var det Hadia og Kjersti? Jeg synes han kler seg godt, jeg! Den der røykosen fra Jøtulovnene har ikke ødelagt den stasdressen. Bra valg, Jonas!

Skjermdump av John Gahr Støre fra debatten.

Kommunistene   

– Lysbakken kom nok fra pub etter nachspiel. Han sto bøyd over taburetten med åpen skjorte, og av en sliten plysjsofa rufset dress, nesten som en bulgarsk dansebandsanger. Selv gjennom skjermen luktet det av gårsdagens moro. Dette i kontrast til Moxnes’ stramme kommunistdress, som han nok har kjøpt for Nordstrandarven, fremsto Lysbakken ledig og fri. Tydelig på opptur. Nå var det Lysbakken som foreslo et kupp på Frp. Moxnes lekte Trotskij med replikken: «Vi har sans for mistillit mot denne regjerningen.» Vi anbefaler utveksling av dresser og ideer på Danmarksplass, du vet den puben ved danskebåten. Ta på deg klær du skal gi til Fretex, om du vil ha opplevelsen av å frekventere etablissementet.

Skjermdump av Bjørnar Moxnes fra debatten.
Skjermdump av Audun Lysbakken fra debatten.

Det var mye snakk om kvoteflyktninger. Disse ille bekledde unge mennene som ofte stinker saltvann, dieselmotor og svette. Det er jo begrenset hvor mange man med vårt budsjett kan kle opp på respektabelt vis. Og så hører man at det er 65 millioner av dem! Nei, da er det bedre at de slipper å ødelegge plaggene på farefullt vis. Seilersko og den slags er jo uansett avleggs.

Og hvor er kvinnene deres? Selv har jeg ofte drømt om å gjøre disse skautene de ofte dekker håret med om til miniskjørt. Det hadde kledd dem. Oh-la-la! Misforstå meg rett; jeg ønsker full bekledningsfrihet. Men noe ser jo bare ikke bra ut! Og har du et vakkert hår så er det en skam å la det mugne under gamle laken i varmen. Eller når jeg får tenkt meg om: Kanskje noen skulle ha gitt Vedum en hijab?

annonse

Det er mye å melde fra et slikt arrangement. Jeg har sendt tankene til Mumler Gåsegg som ler at han skal forsøke å publisere dem på en moteblogg. Restyleline.no eller noe sånt. Om dere rådgivere av disse stakkarslig kledde leser dette er det bare å kontakte meg på bloggen www.sistegåseskrik.no

I mellomtiden anbefaler jeg H.C. Andersens beste motetips: Kongens klær.

P.S Sandbergs flamme var da riktig godt kledt!

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon