Oslo 20170321. Kontroll- og konstitusjonskomiteen behandler Riksrevisjonens rapport om revisjon av politiets og Forsvarets objektsikring. Statsminister Erna Solberg (H) møter tirsdag til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kontrollkomiteen ber om å få flere dokumenter i forbindelse med høringen om objektsikring. Dette knyttes ifølge DN til forklaringen til statsministeren.

Leder Dag Terje Andersen (Ap) i kontroll- og konstitusjonskomiteen sendte tirsdag denne uka et brev til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Der ber han om dokumenter sendt fra Politidirektoratet til Justisdepartementet mellom januar 2014 og sommeren 2016.

Dette henger sammen med forklaringen fra statsminister Erna Solberg (H) til Stortinget om saken, ifølge Dagens Næringsliv.

annonse

Solberg uttalte dette under høringen i fjor:

– Det er altså sånn at når Politidirektoratet meldte grønt, og det ble meddelt Stortinget, så meddeltes det da Stortinget at man var i havn på objektsikring – men det var basert på feil informasjon.

Under den forrige høringen innrømmet politidirektør Odd Reidar Humlegård kommunikasjonstrøbbel, samtidig som han avviste gal rapportering. Det ble ifølge DN også understreket at regjeringen hadde fått informasjon som viste hvor alvorlig situasjonen var.

annonse

Komitéleder Andersen vil ikke si om han sår tvil om statsministerens forklaring.

– Det vet vi ikke før vi får se dokumentene. Det er dokumenter som gir innsyn i kommunikasjon mellom fagetater og departementene, sier han.

Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er blant dem som skal stille i åpen høring på Stortinget 27. august.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon