MDG og SV krever svar fra fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) etter avsløringer om at selskapet han jobbet i bedrev ulovlig dumping av lusemidler, ifølge NRK. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

MDG og SV krever svar fra fiskeriministeren etter avsløringer om at selskapet han jobbet i bedrev ulovlig dumping av lusemidler, ifølge NRK.

SV og MDG sender nå skriftlige spørsmål til den nye fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp), der de ber om en vurdering av utslipp gjort av selskapet han nylig forlot, ifølge NRK.

Før Nesvik ble utnevnt som fiskeriminister jobbet han som kommunikasjonssjef i brønnbåtselskapet Sølvtrans. Selskapet og Nesvik har ifølge NRK innrømmet at det ble tømt avlusingsvann i et gytefelt for torsk. Det er forbudt, ifølge Fiskeridirektoratet.

annonse

Ifølge regler fra mars 2017 må båter som driver med avlusing av oppdrettsfisk gå minst 500 meter bort fra viktige oppvekstområder for fisk og reker, før de slipper kjemikaliene ut i havet.

Nesvik sier følgende i en kommentar:

– Regelverket for tømming av behandlingsvann fra brønnbåter etter at den har forlatt oppdrettsanlegget er klart. Jeg konstaterer likevel at noen oppfatter regelverket som uklart. Derfor vil det om kort tid komme en veileder til disse bestemmelsene.

Han sier han vil svare på spørsmålene fra SV og MDG innen fristen, som er på seks virkedager fra spørsmålene er stilt.

annonse

Nesvik tok 13. august over som fiskeriminister etter at Per Sandberg (Frp) trakk seg etter at det ble kjent at han brøt flere sikkerhetsrutiner da han og kjæresten Bahareh Letnes besøkte Iran i juli – uten at hans eget departement eller Statsministerens kontor ble varslet. Sandberg hadde også med seg tjenestemobilen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon