Foto: AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO

Tyske, føderale migrasjonsmyndigheter opplyser at kun en liten fraksjon av de avviste asylsøkerne fra Afrika blir deportert. Av de 36 089 afrikanerne som søkte asyl i Tyskland i første halvdel av 2018, har 27 250, eller 86 prosent, blitt avvist. Samtidig har kun 3164 av disse blitt deportert fra landet. Dette rapporterer Die Welt.

annonse

Ifølge tyske myndigheter deporteres de fleste av disse ikke til Afrika. I stedet blir de sendt til andre EU-land som en del av Dublin-forordningen.

Kun 1149 avviste afrikanske asylsøkere og andre med utgåtte visum har blitt deportert tilbake til afrikanske land fra Tyskland i årets første halvdel. En stor majoritet av disse, 864 individer, ble deportert til nordafrikanske land, som Marokko, Algerie og Tunisia.

I et tilfelle skal bekreftede somaliske pirater, som er dømt i tysk rett, hatt anledning til å bli i Tyskland og motta trygd, på tyske skattebetaleres regning.

På tross av at Angela Merkels regjering har lovet å øke antall deportasjoner, ble det gjennomført 300 færre deportasjoner i dette årets første seks måneder, enn på samme tid i fjor. Myndighetene har også støtt på problemer i form av piloter som nekter å være med på deportasjoner, og motstand fra venstrevridde lokale myndigheter og aktivister. Dette har vært et problem også når personene som har blitt forsøkt deportert har vært kriminelle.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.