Foto: AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO
annonse

Tyske, føderale migrasjonsmyndigheter opplyser at kun en liten fraksjon av de avviste asylsøkerne fra Afrika blir deportert. Av de 36 089 afrikanerne som søkte asyl i Tyskland i første halvdel av 2018, har 27 250, eller 86 prosent, blitt avvist. Samtidig har kun 3164 av disse blitt deportert fra landet. Dette rapporterer Die Welt.

annonse
annonse

Ifølge tyske myndigheter deporteres de fleste av disse ikke til Afrika. I stedet blir de sendt til andre EU-land som en del av Dublin-forordningen.

annonse

Kun 1149 avviste afrikanske asylsøkere og andre med utgåtte visum har blitt deportert tilbake til afrikanske land fra Tyskland i årets første halvdel. En stor majoritet av disse, 864 individer, ble deportert til nordafrikanske land, som Marokko, Algerie og Tunisia.

I et tilfelle skal bekreftede somaliske pirater, som er dømt i tysk rett, hatt anledning til å bli i Tyskland og motta trygd, på tyske skattebetaleres regning.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

På tross av at Angela Merkels regjering har lovet å øke antall deportasjoner, ble det gjennomført 300 færre deportasjoner i dette årets første seks måneder, enn på samme tid i fjor. Myndighetene har også støtt på problemer i form av piloter som nekter å være med på deportasjoner, og motstand fra venstrevridde lokale myndigheter og aktivister. Dette har vært et problem også når personene som har blitt forsøkt deportert har vært kriminelle.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.