Foto: AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO
annonse
annonse

Tyske, føderale migrasjonsmyndigheter opplyser at kun en liten fraksjon av de avviste asylsøkerne fra Afrika blir deportert. Av de 36 089 afrikanerne som søkte asyl i Tyskland i første halvdel av 2018, har 27 250, eller 86 prosent, blitt avvist. Samtidig har kun 3164 av disse blitt deportert fra landet. Dette rapporterer Die Welt.

Ifølge tyske myndigheter deporteres de fleste av disse ikke til Afrika. I stedet blir de sendt til andre EU-land som en del av Dublin-forordningen.

Kun 1149 avviste afrikanske asylsøkere og andre med utgåtte visum har blitt deportert tilbake til afrikanske land fra Tyskland i årets første halvdel. En stor majoritet av disse, 864 individer, ble deportert til nordafrikanske land, som Marokko, Algerie og Tunisia.

annonse

I et tilfelle skal bekreftede somaliske pirater, som er dømt i tysk rett, hatt anledning til å bli i Tyskland og motta trygd, på tyske skattebetaleres regning.

På tross av at Angela Merkels regjering har lovet å øke antall deportasjoner, ble det gjennomført 300 færre deportasjoner i dette årets første seks måneder, enn på samme tid i fjor. Myndighetene har også støtt på problemer i form av piloter som nekter å være med på deportasjoner, og motstand fra venstrevridde lokale myndigheter og aktivister. Dette har vært et problem også når personene som har blitt forsøkt deportert har vært kriminelle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon