Illustrasjonsbilde. Foto: AP Photo/Dusan Vranic
annonse
annonse

Krokodiller skaper problemer i Jordandalen, melder telegrambyrået Associated Press. De blomstrer og reproduseres, og er blitt et problem. Årsaken er et mislykket forsøk på å etablere en krokodillegård.

Krokodillene ble hentet til en gård et øde sted i den berømte dalen. Der mistet eieren kontrollen over reptilene, som kan bli godt over 70 år. Ved to anledninger har hundrevis av krokodiller rømt, men har, heldigvis for badende israelere og jordanere i Jordanelven, blitt funnet etter noen dager.

Krokodillene ble hentet til den jødiske landsbyen Petzael på midten av 1990-tallet som en turistattraksjon. Men israelsk-palestinsk vold holdt besøkende vekke. Gründeren Gadi Biton kjøpte så krokodillefarmen. Hans intensjon var å tjene penger på å selge dem på grunn av skinnet. Men i 2012 kom en ny israelsk lov som definerte krokodiller som et beskyttet dyr og forbød å holde dem fanget for å tjene penger på kjøtt eller hud. Forsøk på å selge dem i utlandet mislyktes.

annonse

«Det er hundrevis av krokodiller på denne gården og ingen vet hva de skal gjøres med dem», sier David Elhayani, leder av Jordan Valley Regional Council. Foreløpig er det ansatt en arbeidstaker som forer dyrene med døde kyllinger en gang hver 8. dag.

«Jeg vil ikke tenke på hva som vil skje hvis en krokodille klarer å unnslippe og når Jordanelven», sier han. Jordanelven er en grenseelv mellom Jordan og Israel «Da vil vi ha en internasjonal hendelse», legger han til. «Kanskje vil noen våkne og finne en rask løsning på dette problemet.» Den mislykkede forretningsmannen nekter å snakke med Associated Press. Han skal ha gjort et forsøk på å flytte krokodillene til Kypros, men forsøket strandet på grunn av motstand fra lokale innbyggere.

COGAT, den israelske forsvarsorganisasjonen som forvalter sivile saker i Judea og Samaria (Vestbredden), sier at det arbeides for å finne en «praktisk løsning» for krokodilleselskapet. Den anklaget gårdseieren for «mangel på samarbeid», uten å utdype, skriver Associated Press.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon