OSLO 20080122: Magne Lerø skal lede Ukeavisen ledelse, Ny Tid og Le Monde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
annonse
annonse

Pressemann Magne Lerø har lagt inn bud på Dagsavisen gjennom sitt selskap Medier og Ledelse. Avisen selv tar ikke budet seriøst.

– Jeg er jo en liten mediemygg, så for meg er det snakk om et svimlende antall millioner. Men jeg vil ikke si beløpet, sier Lerø til Dagens Næringsliv.

Det var under en intern konflikt i eierkonsernet Mentor Medier, som eier 74 prosent av Dagsavisen, at tidligere Vårt Land-direktør Lerø sendte sitt bud.

annonse

Konflikten i Mentor Medier gikk mellom konsernsjef Per Magne Tveiten og Vårt Lands sjefredaktør og administrerende direktør Åshild Mathisen. Tveiten sa opp 23. mars, noe som etter hvert utløste et helt nytt styre i Mentor Medier.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen sier til DN at interessen er hyggelig og at flere har kontaktet dem.

– Men vi har ikke tatt seriøst, eller realitetsbehandlet, henvendelser fra mindre konsern enn Mentor Medier, sier han.

annonse

Stiftelsen Dagsavisen kontrollerer resten av aksjene i avisen. Leder Arne Strand tror ikke på salg til Lerø.

– Jeg har hørt om dette, men ikke tatt det seriøst. Jeg tror ikke Mentor Medier vil selge til ham, sier Strand og tilføyer at han ikke mener Lerø er en egnet eier.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon