Chilensk politi pågrep 29 år gamle Franco Sepulveda, som er mistenkt for å stå bak bombetruslene mot ni søramerikanske fly torsdag. Foto: Javier Torres / Aton Chile / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En misfornøyd mann som ikke fikk returnert en gjenglemt koffert, skal stå bak bombetruslene mot ni søramerikanske fly torsdag.

Politiet sier de har pågrepet 29 år gamle Franco Sepulveda Robles i den chilenske byen Antofagasta etter at de koblet telefonen hans til truslene som ble ringt inn.

Minst to fly nødlandet på flyplassen i Chiles hovedstad Santiago som følge av truslene torsdag. I tillegg vendte noen fly tilbake til flyplassene de hadde tatt av fra, mens andre ble stoppet fra å ta av.

annonse

Flyene truslene var rettet mot, befant seg i luftrommet over eller på bakken i Chile, Argentina og Peru. Truslene ble rettet mot ni faktiske flyginger, i tillegg til to flyginger som ikke fantes.

Ifølge politiet var Sepulveda forbannet på flere flyselskaper etter at kofferten hans hadde blitt glemt igjen, og fordi han ikke fikk den returnert. Han skal dermed ha ringt inn en rekke bombetrusler, men det fantes ingen eksplosiver i noen av flyene.

Selv benekter han anklagene, ifølge advokaten hans.

annonse

Chiles innenriksminister Andrés Chadwick sier Sepulveda kan risikere fem års fengselsstraff.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon