Illustrasjonsbilde av afroamerikanske studenter som feirer at graduerer. REUTERS/Jason Reed
annonse
annonse

Stadig flere svarte amerikanere mener president Donald Trump gjør en godkjent jobb. Det viser den siste oversikten fra det anerkjente amerikanske meningsmålingsinstituttet Rasmussen Report. Instituttet bruker et såkalt tracking-system, der man spør 500 nye «sannsynlige» velgere hver dag, og viser gjennomsnittsresultatet for de tre siste dagene.

Et spørsmål som stilles er om de er fornøyd Trumps politikk generelt og på spesielle områder. Det siste resultatet viser en sterk økning i støtten fra svarte amerikanske velgere det siste året. Nå har presidenten støtte fra hele 36 prosent av de svarte velgerne for sin politikk, mot 19 prosent for et år siden.

Breitbart mener at den betydelige økningen i godkjenning fra svarte velgere sannsynligvis skyldes Trumps økonomiske politikk – som har medført rekordlav arbeidsledighet blant den afroamerikanske befolkningen. Samtidig har aksjekursene steget til rekordhøye resultater.

annonse

Tall offentliggjort i juni viste en nedgang i arbeidsledigheten for afroamerikanere til 5,9 prosent, fra en også rekordlav arbeidsledighet måneden før på 6,6 prosent. Støtten fra 36 prosent av de sorte velgerne er spesielt interessant sett i lys av at Trump bare fikk en oppslutning fra 8 prosent blant svarte menn og 4 prosent fra sorte kvinner under presidentvalget i 2016, mener Breitbart.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon