Ilustrasjonsbilde. (AP Photo/Dar Yasin)
annonse
annonse

To millioner muslimer fra hele verden innledet søndag hajj – den årlige pilegrimsferden til Mekka som alle muslimer som kan, skal gjennomføre i sitt liv.

Straks etter soloppgang begynte pilegrimene vandringen rundt den kubeformede kaaba-steinen som symboliserer Guds hus og Guds enhet.

Ifølge tradisjonen skal de gå sju ganger rundt kaaba før de tar veien til to åser som befinner seg i området som omfattes av Mekkas Store moské, verdens største.

annonse

Ifølge islamsk tradisjon innebærer hajj å følge i skrittene til Muhammed og flere andre profeter.

Mandag går folkemengden først til Arafat-åsen, der Muhammed holdt sin første preken, og derfra går de til et område som kalles Muzdalifa, der de kaster småstein på en symbolsk djevel og renser seg for synd i Minadalen.

Hajj regnes som en av de mest massive samlingene av mennesker i verden og er en stor utfordring for vertslandet Saudi-Arabia, som bruker millioner på sikkerhetstiltak.

annonse

Flere ganger tidligere har det vært alvorlige hendelser i forbindelse med at så mange mennesker er samlet. I 2015 mistet minst 2.400 mennesker livet da det oppsto panikk

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon