Foto: MANDEL NGAN / AFP

USAs president Donald Trump fremmet kraftig kritikk av sosiale medier som Twitter og Facebook, for deres sensur av konservative meningsytringer.

– Sosiale medier diskriminerer absolutt republikanske/konservative stemmer. Jeg snakker høyt og tydelig for Trump-administrasjonen, vi vil ikke la det skje, skriver Trump på Twitter.

Presidentens uttalelse kommer på bakgrunn av at flere prominente Trump-supportere er blitt bannlyste fra sosiale plattformer, som Facebook, YouTube og Twitter de seneste ukene. President Trump konstaterte at beslutningene som er blitt fattet av de sosiale mediene er klart partiske.

– Sensur er veldig farlig og absolutt umulig å håndheve, skriver presidenten videre.

Selv om Trump anser CNN og MSNBC som «fake news», ønsker han derimot ikke at disse sensureres.

– Om du vil fjerne alle falske nyheter, så er det ingenting som er så falskt som CNN og MSNBC, og likevel ber ikke jeg om at deres syke oppførsel fjernes. Jeg blir vant til det og tar det med en klype salt, eller så ser jeg ikke på i det hele tatt, skriver han.

Også komikeren Bill Maher, som har politisk tilhørighet på USAs liberale venstreside, har ytret kritikk mot de sosiale medienes sensur. Maher forsvarte InfoWars og Alex Jones i fredagens episode av «Real Time with Bill Maher», og lot til å være i utakt med eget publikum.

– Jeg vil snakke om ytringsfriheten i et øyeblikk, fordi Alex Jones, som ikke er min venn, og som forteller syke løgner om meg, ble kastet ut fra Twitter, tror jeg, og Facebook og noen få andre plattformer, sa Maher og utløste applaus i salen.

– Vel, om du er liberal, skal du være for ytringsfriheten. Det er ytringsfrihet for de ytringene du hater. Det er det ytringsfrihet betyr. Vi mister trådene av konsepter som er viktige for dette landet. Enten bryr du deg om de ekte amerikanske greiene, eller så gjør du ikke det. Og om du gjør det, så omfatter det alle sider. Jeg liker ikke Alex Jones, men han får snakke. Alle skal få snakke, understreker TV-verten.