Illustrasjonsbilde av en tysk politibil. (Uli Deck/dpa via AP)

Det har den siste tiden vært flere tilfeller i Tyskland der asylsøkere eller innvandrere har angrepet tyskere, og enten voldtatt, skadet eller drept. Siste tilfellet skjedde torsdag i byen Offenburg. En doktor ble stukket til døde i sin egen praksis i et tilsynelatende uprovosert angrep. En 26-årig mann kom inn i resepsjonen på legekontoret uten en avtale og angrep legen og en assistent. Assistenten ble skadet, skriver telegrambyrået AFP.

annonse

Han flyktet fra stedet og fikk alarmert politiet, som jaktet på gjerningsmannen med mer enn 20 politibiler, hunder og helikopter. Han ble raskt fanget. Politiet identifiserte den mistenkte som en mann fra Somalia.

Vold i medisinsk praksis har skjedd flere ganger i Tyskland de siste årene. I 2016 skjøt en pensjonist en tannlege i en Berlin-klinikk. Og i 2015 drepte en 44 år gammel mann sin psykiater med åtte skudd i en praksis i Saarbrücken, skriver AFP.

 

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.