Illustrasjonsbilde av en tysk politibil. (Uli Deck/dpa via AP)
annonse
annonse

Det har den siste tiden vært flere tilfeller i Tyskland der asylsøkere eller innvandrere har angrepet tyskere, og enten voldtatt, skadet eller drept. Siste tilfellet skjedde torsdag i byen Offenburg. En doktor ble stukket til døde i sin egen praksis i et tilsynelatende uprovosert angrep. En 26-årig mann kom inn i resepsjonen på legekontoret uten en avtale og angrep legen og en assistent. Assistenten ble skadet, skriver telegrambyrået AFP.

Han flyktet fra stedet og fikk alarmert politiet, som jaktet på gjerningsmannen med mer enn 20 politibiler, hunder og helikopter. Han ble raskt fanget. Politiet identifiserte den mistenkte som en mann fra Somalia.

Vold i medisinsk praksis har skjedd flere ganger i Tyskland de siste årene. I 2016 skjøt en pensjonist en tannlege i en Berlin-klinikk. Og i 2015 drepte en 44 år gammel mann sin psykiater med åtte skudd i en praksis i Saarbrücken, skriver AFP.

annonse

 

 

 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon