Illustrasjonsfoto: REUTERS/Yves Herman

55 % er i mot ny folkeavstemning, og hele 40 % av britene ønsker å forlate EU selv om partene ikke kommer til enighet om en Brexit-avtale. Det viser en spørreundersøkelse utført av Deltapoll på oppdrag av The Sun.

annonse

Storbritannia skal etter planen forlate EU 29. mars neste år. Men forhandlingene om en exit-avtale har vært lang og kronglete, og velgerne begynner å bli utålmodige. Hele 48 % av de spurte mener den politiske eliten forsøker å snu opinionen gjennom å gjøre prosessen mer komplisert enn nødvendig. Seks av ti spurte mener EU forsøker å straffe Storbritannia. Et solid flertall tror likevel at EU og Storbritannia til syvende og sist vil komme frem til en avtale.

Undersøkelsen viser forøvrig at 62 % ikke har endret mening siden Brexit-avstemmingen. Av de som har endret mening, er det flere som har byttet ståsted fra BLI til å FORLATE enn motsatt.

Kun 31 % ønsker en ny folkeavstemning om Brexit.

Tidligere kabinettminister Priti Patel sier i en kommentar at undersøkelsen viser at befolkningen til syvende og sist mener Storbritannia kan bygge en bedre fremtid utenfor EU.

Deltapolls direktør, Martin Boon, mener undersøkelsen viser at befolkningen har inntatt en tøffere holdning til Brexit.

– Halvparten av velgerne mener de holdes som gisler av en politisk elite som forsøker å få dem til å endre mening. Men meldingen de sender tilbake er at de ikke har endret mening – og neppe kommer til å gjøre det, sier han til The Sun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.