Rettstegning av Peter Madsen da han ble dømt til livsvarig fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall i april. Foto: Anne Gyrithe Schütt / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

En kvinnelig fengselsbetjent har fått sparken etter at hun innledet et forhold til den drapsdømte danske ubåtbyggeren Peter Madsen, skriver EkstraBladet.

annonse

Kvinnen sier i et intervju med avisen at hun ikke anser Madsen som sin kjæreste, men at de har et vennskap og en flørt.

– Vi kom for nær hverandre med tanke på at han var innelåst. Men vi snakket ofte med hverandre, det var vanskelig å si stopp, sier hun.

De to skal ha fortsatt å brevveksle etter at Madsen ble flyttet til et annet fengsel.

Kvinnen sier i intervjuet at hun selv sa opp jobben, men ifølge andre opplysninger skal hun ha blitt oppsagt med umiddelbar virkning i juli da kolleger oppdaget den omfattende brevvekslingen.

Peter Madsen ble i april dømt til livsvarig fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall.

Leder i Fængselsforbundet, Kim Østerbye, som organiserer ansatte i fengslene, sier at et slikt forhold er et tillitsbrudd og stikk i strid med reglene. Han mener at det i snitt skjer høyst én gang i året at en fengselsbetjent «roter det såpass mye til at det blir meget, meget pinlig for systemet».

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.