Illustrasjonsfoto: REUTERS/Yannis Behrakis
Del saken
 • 126
 •  
 •  
 •  
 •  

Da Hellas kollapset høsten 2009 så var det et resultat av høye gjeldsnivå. Ni år senere kommer det gratulasjoner fra EU og Donald Tusk. Hellas er friskmeldt.

Det er trist at denne propagandaen får leve i fred.

For høy gjeld ble løst med mer gjeld. Hellas overlevde kun takket være likviditetstilskudd samt subsidierte renter og utsettelse av avdrag. Realiteten er at Hellas sitter i gjeldsfengsel på livstid.

Årsaken til at EU «reddet» Hellas var at 2009 krisen truet euroens overlevelse. Hadde Hellas misligholdt sine lån, ville flere banker, spesielt franske, fått store problem. Derfor måtte et sammenbrudd i Hellas unngås for enhver pris.

Den brutale virkelighet er imidlertid at Hellas’ eneste løsning er gjeldssanering og euro-exit. Hellas har ingen muligheter til å overleve med dagens gjeldsnivå, som er nærmere 500 milliarder euro. Det er umulig å vokse seg ut av denne situasjonen.

Denne gjeldsbyrden ligger som en klam hånd over Hellas, og gratulasjonene fra Brussel er intet annet enn meningsløs propaganda. Ingenting av det grunnleggende er reparert. Tvert imot har Hellas fått tilleggsutfordringer i form av høy immigrasjon. Fattigdom, ledighet og korrupsjon er blitt hverdagen. Men til tross for dette opptrer Tusk og EU som om alt er på stell.

Hellas går en tøff tid i møte. Ingen nasjon kan vokse økonomisk uten tilgang til kreditt. Hellas står på listen over de ikke kredittverdige, og når man også vet at de største talentene flytter utenlands, er det vanskelig å se hvorledes dette skal ende. Ungdommen, Hellas’ fremtid, flytter enten ut eller er arbeidsledig i Hellas.

Grekerne opptrådte uansvarlig før 2009 og EU forverret situasjonen etter 2009 for å redde sitt eget skinn, nemlig euroen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 126
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]