Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Presidency Press Service via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En 64 år gammel mann fra Sittard i Nederland måtte møte retten i Haag på fredag ​​for å ha fornærme den tyrkiske presidenten Recept Tayyip Erdogan gjennom e-poster sendt til den tyrkiske ambassaden i Haag.

I e-postene, sendt i 2016, sammenlignet han Erdogan med Hitler og kalte ham en «goat fucker», skriver den nederlandske avisen nl.times. I en e-post skrev han: «Erdogan, du jævla goat fucker, brenn i helvete». I et vedlegg lagt til e-posten viste han et bilde av Hitler og Erdogan med en swastika mellom seg, og teksten: «Det er ingen forskjell».

I en annen e-post skrev han: «Erdogan tar hele verdenen som gissel med sine forferdelige ideer. For mer enn sytti år siden gjorde en lignende diktator akkurat den samme feilen.» Fredag måtte han svare for å ha fornærmet «et vennlig statsoverhode».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon