Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

– Ut fra det vi har sett i sommer gir det lave odds at Simen Hegstad Krüger (25) vil prestere til vinteren, sier allroundlandslagstrener Eirik Myhr Nossum.

25-åringen fra Oslo vært med å dominere omtrent hver eneste rulleskirenn han har stilt opp i, og han har tatt ansvar under fellestreningene. Ofte er han den som ligger i front og sørger for at kvaliteten er god nok.

– Han vant Oslo Skishow, han var i tet under Kanalrennet i Lunde i Telemark, han var i tet i rulleskirennet i Kristiansand skifestival, han vant Lysebotn opp under Blink-festivalen, han var i tet i langløpet i Blink-festivalen og han var i tet i Knyken i Orkdal under torsdagens renn i Toppidrettsveka, sier Nossum til NTB.

annonse

På toppen av det hele vant han det 24 kilometer lange klassiskrennet under den første av to konkurranse fredag i Toppidrettsveka også. Det rennet gikk i Aure på Nordmøre.

Bedre teknisk

– Det han gjør ser ikke bare bra ut med det blotte øyet, han er også blitt enda bedre teknisk enn han var. Han får mye igjen for skyvene sine. Basert på det vi har sett føler jeg meg trygg på at han kommer til å bli en av verdens beste i fri teknikk også til vinteren. Når det gjelder Simen har han også alltid vært bedre når vi er kommet på snø enn det han har vært på rulleski. Jeg tolker sommerens resultater slik at han er blitt bedre. Det er jeg sterk i troen på, sier Nossum.

Nossum kjenner ikke bare Krüger som landslagstrener. I flere år var også treneren hans i Lyn Ski. Krüger er en løper som har brukt litt tid på å nå verdenstoppen.

Krüger var en av verdens beste i fri teknikk sist sesong, og han ble olympisk mester i skiathlon i Pyeongchang.

annonse
Klassisksteg

I VM i Seefeld er det 15 kilometer klassisk på programmet, og det store målet er at Krüger skal bli bedre også i den teknikken.

– Han ønsker veldig gjerne å gå gode klassiskrenn også, og jeg er sterk i troen på at han også har tatt steg i den disiplinen, sier Nossum.

Seieren i klassiskrennet i Aure var kanskje et omen i så måte.

Selv om det ikke er noen 100 prosent sammenheng mellom resultater på rulleski og det som skal skje på snø til vinteren, er det ofte slik at de som presterer om sommeren også leverer når det gjelder på hvitt underlag.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon