AUF-leder Mani Hussaini. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

AUF-leder Mani Hussaini går til angrep på utenriksminister Ine Eriksen Søreide for å ikke kritisere Israels bruk av vold mot norske venstreaktivister som ble arrestert da de prøvde å entre Gaza ulovlig.

Hussaini reagerer sterkt på at Norge ikke har protestert skarpere mot Israel. Kritikken kommer som følge av to nylige hendelser: volden mot deltakerne på Gaza-båten «Kårstein» i juli og at israelske soldater lørdag skjøt og skadet den norske aktivisten Kristin Foss på Vestbredden. Det er Klassekampen som melder dette.

«I begge disse tilfellene er utenriksdepartementet (UD) oppsiktsvekkende fraværende. Det bes riktignok om en forklaring, men det kommer liten og ubetydelig kritikk av handlingene. Det er ingen fordømmelse. Ingen offentlig kritikk, kun tomme ord», skriver AUF i en pressemelding.

annonse

Den Syriafødte AUF-lederen Mani Hussaini påstår Erna Solberg aksepterer vold mot uskyldige mennesker siden hun ikke uttaler seg om saken.

– Når statsminister Solberg og utenriksminister Søreide er musestille og lukker øyne og ører for angrep på uskyldige mennesker, betyr det at de i det stille aksepterer det som skjer. Høyre-regjeringa raserer Norges omdømme som fredsnasjon når de ikke tør å kritisere Israel for vold mot uskyldige mennesker, skriver Hussaini på Facebook.

annonse

Den norske fiskebåten «Kårstein» ble i slutten av juli stanset av israelsk marine utenfor Gazastripen, og rundt 20 aktivister ble arrestert. Blant de norske aktivistene var bystyremedlem Mikkel Grüner (SV) fra Bergen.

Den israelske ambassaden i Norge har omtalt båten og aktivistenes handlinger som en «politisk provokasjon».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon