USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton varsler at USA vil reagere svært kraftig hvis Syrias president bruker kjemiske våpen for å gjenerobre Idlib.

annonse

Idlib-provinsen ligger nordvest i Syria og kontrolleres av en rekke sunnimuslimske opprørsgrupper, flere av dem ytterliggående.

I provinsen befinner det seg også mange flyktninger fra andre deler av Syria. Det er hit mange opprørere og familiene deres er blitt sendt etter at opprørsbastioner andre steder i landet er blitt gjenerobret av regjeringen.

Syriske regjeringsstyrker har tidligere inntatt en liten del av Idlib-provinsen. Ifølge Bolton planlegger det syriske regimet nå å gjenoppta militæroffensiven.

– Vi er åpenbart bekymret for at Assad vil komme til å bruke kjemiske våpen igjen, sa Bolton på en pressekonferanse i Jerusalem onsdag.

– Så for å fjerne all forvirring, hvis det syriske regimet bruker kjemiske våpen, vil vi komme med et kraftig svar, og de bør virkelig tenke over dette lenge, sa Bolton.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.