Jessheim 20180822. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker Det Vietnamesiske Buddhistsamfunn. Samfundets åndelige leder og rådgiver Bikkhu Think Tri Minh t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit møtte munker og deltok i en teseremoni med meditasjon da de besøkte et buddhisttempel på Jessheim.

annonse

Kronprinsparet besøkte onsdag formiddag Det vietnamesiske buddhistsamfunn og Lotus tempel på Jessheim på Romerike.

annonse

Det vietnamesiske buddhistsamfunn har over 6.000 medlemmer i hele landet. Lotus tempelet på Jessheim ble etablert i 2009. Seks munker bor fast i tempelet, ifølge trossamfunnets nettsider. Tempelet har en idyllisk hage med statuer og en innsjø.

Før besøket ble det gitt beskjed om at alle måtte ta av seg skoene før man går inn i tempelet, og den beskjeden omfattet også kronprinsparet. Kronprinsesse Mette-Marit gikk barbeint inn, mens kronprins Haakon gikk i sokkelesten.

I tempelet ble paret møtt av barn som overrakte blomster. De fikk en omvisning, ble tilbudt velkomstte under en egen teseremoni med meditasjon og fikk se en blomsterofringsseremoni og dans. Kronprinsparet fikk også en statue i gave.

annonse
annonse

Før tempelbesøket startet kronprinsparet dagen med å besøke attførings- og arbeidsinkluderingsbedriften Orbit Arena, også det på Jessheim. Der fikk de kongelige blant annet være med på pakking av fruktkurver.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.