Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Det er visstnok imot Allahs vilje å stemme i det kommende svenske valget, ifølge den fundamentalistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir. På Facebook har organisasjonen delt bilder som viser hvordan de muslimske medlemmene driver en kampanje kalt «Bruk din stemme, men ikke til valget».

annonse

Aktivister har blant annet stilt opp utenfor Stockholms moské for å snakke med muslimer om hvordan de kan være engasjerte og påvirke samfunnet, uten å faktisk delta i riksdagsvalget.

annonse
annonse

I en video på Facebook forklarer en talsmann for Hizb ut-Tahrir hvorfor det absolutt ikke er tillatt for muslimer å stemme.

– Allah har i definitive ordelag forbudt det å lage lover, eller applisere en annen lovgivning enn den som Allah har åpenbart. Og forbudt at man tar ikke-islamsk lovgivning til dommer, sier mannen i videoen.

Det innebærer imidlertid ikke at ikke muslimer skal forsøke å påvirke samfunnet med sine islamske verdier, påminner mannen om.

– Dere skal være aktive og kreve deres rettigheter, men innenfor rammene av hva islam tillater.

Kristine Sinclair er lektor i Midtøsten-studier ved det Syddanske universitetet. Hun sier til Sveriges Radio at Hizb ut-Tahrir ikke er en voldelig organisasjon, men beskriver den som antisemittisk og homofobisk. Hun minner om at medlemmene vil etablere et kalifat.

– Hizb ut-Tahrirs medlemmer er overbeviste om at de kan etablere en mer rettferdig stat for muslimer, et kalifat, sier Sinclair.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.