Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del

Det er visstnok imot Allahs vilje å stemme i det kommende svenske valget, ifølge den fundamentalistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir. På Facebook har organisasjonen delt bilder som viser hvordan de muslimske medlemmene driver en kampanje kalt «Bruk din stemme, men ikke til valget».

Aktivister har blant annet stilt opp utenfor Stockholms moské for å snakke med muslimer om hvordan de kan være engasjerte og påvirke samfunnet, uten å faktisk delta i riksdagsvalget.

I en video på Facebook forklarer en talsmann for Hizb ut-Tahrir hvorfor det absolutt ikke er tillatt for muslimer å stemme.

– Allah har i definitive ordelag forbudt det å lage lover, eller applisere en annen lovgivning enn den som Allah har åpenbart. Og forbudt at man tar ikke-islamsk lovgivning til dommer, sier mannen i videoen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Det innebærer imidlertid ikke at ikke muslimer skal forsøke å påvirke samfunnet med sine islamske verdier, påminner mannen om.

– Dere skal være aktive og kreve deres rettigheter, men innenfor rammene av hva islam tillater.

Kristine Sinclair er lektor i Midtøsten-studier ved det Syddanske universitetet. Hun sier til Sveriges Radio at Hizb ut-Tahrir ikke er en voldelig organisasjon, men beskriver den som antisemittisk og homofobisk. Hun minner om at medlemmene vil etablere et kalifat.

– Hizb ut-Tahrirs medlemmer er overbeviste om at de kan etablere en mer rettferdig stat for muslimer, et kalifat, sier Sinclair.


Del