Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Det er visstnok imot Allahs vilje å stemme i det kommende svenske valget, ifølge den fundamentalistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir. På Facebook har organisasjonen delt bilder som viser hvordan de muslimske medlemmene driver en kampanje kalt «Bruk din stemme, men ikke til valget».

Aktivister har blant annet stilt opp utenfor Stockholms moské for å snakke med muslimer om hvordan de kan være engasjerte og påvirke samfunnet, uten å faktisk delta i riksdagsvalget.

I en video på Facebook forklarer en talsmann for Hizb ut-Tahrir hvorfor det absolutt ikke er tillatt for muslimer å stemme.

annonse

– Allah har i definitive ordelag forbudt det å lage lover, eller applisere en annen lovgivning enn den som Allah har åpenbart. Og forbudt at man tar ikke-islamsk lovgivning til dommer, sier mannen i videoen.

Det innebærer imidlertid ikke at ikke muslimer skal forsøke å påvirke samfunnet med sine islamske verdier, påminner mannen om.

– Dere skal være aktive og kreve deres rettigheter, men innenfor rammene av hva islam tillater.

Kristine Sinclair er lektor i Midtøsten-studier ved det Syddanske universitetet. Hun sier til Sveriges Radio at Hizb ut-Tahrir ikke er en voldelig organisasjon, men beskriver den som antisemittisk og homofobisk. Hun minner om at medlemmene vil etablere et kalifat.

annonse

– Hizb ut-Tahrirs medlemmer er overbeviste om at de kan etablere en mer rettferdig stat for muslimer, et kalifat, sier Sinclair.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon