Etiopias statsminister Abiy Ahmed med Eritreas president Isaias Afwerki i Asmara i Eritrea. Foto: Skjermdumpfra ERITV/ AP / NTB scanpix.

Etiopiske myndigheter har pågrepet rundt 800 personer for å ha oppildnet til sosial uro og voldshandlinger, opplyser tjenestemenn i landet.

annonse

Urolighetene har foregått flere steder. Rundt 500 er pågrepet i løpet av uken i den urolige Oromia-regionen. Personene er mistenkt for drap, landokkupasjon, ildspåsettelse og bygging av barrikader, ifølge en lokal tjenestemann.

I den såkalte Southern region er rundt 300 pågrepet i løpet av de siste par dagene for å ha oppildnet folk til voldshandlinger og overgrep.

Det var torsdag uklart hva som ligger til grunn for den utagerende oppførselen. Men det er uansett dårlig nytt for statsminister Abiy Ahmed som er midt i et omfattende reformprogram.

Han har løslatt politiske fanger, kommet på vennskapelig fot med nabolandet Eritrea og utvidet demokratiske rettigheter. Etiopias justisminister Berhanu Tsegaye sier til statskanalen Fana Television at «enkelte mennesker» misbruker de nye frihetene til å lage bråk.

– Regjeringen vil ta de grep som er nødvendig for å gjenopprette ro og orden, sa Tsegaye.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.