Redaktør Bjørgulv Braanen i Klassekampen sier aldri nei til en god debatt, selv om han er uenig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Klassekampen arrangerte en debatt under Arendalsuka, der redaktøren Bjørgulv Braanen deltok sammen med Jan Olav Egeland fra Dagbladet, Elin Ørjasæter og Resetts Helge Lurås. De var vekselvis enige og uenige slik som gode debatter skal være.

Dette falt imidlertid Radikal Portals redaktør Joakim Møllersen tungt for brystet. Han trives ikke med uenighet og skriver i sin kommentar at «Ventresidas dagsavis hadde som sedvane lite representasjon fra venstresida når de inviterer til paneldiskusjon.»

Redaktør Bjørgulv Braanen i Klassekampen forsvarer imidlertid avisens invitasjon og debatt i en lederartikkel. 

annonse

– Venstresida har ingenting å tjene på en osteklokkestrategi der man bare forholder seg til godkjente meninger fra folk man i utgangspunktet er enig med. Skal venstresida bli en sterk samfunnsmessig kraft, må den derimot utsette seg for alle typer synspunkter, skriver han.

– I Sverige har man valgt en strategi der man verken har forholdt seg til høyrepopulistene, deres meninger eller saksfeltene de utnytter. Det er en strategi som kan problematiseres, ikke minst når de som skulle isoleres nå har 20 prosents oppslutning.

Klassekampens redaktør avslutter med at hans avis er et medium for samfunnsdebatt, og ikke et ekkokammer: 

annonse

– Vi vil bidra til et bredt flertall for en solidarisk og antirasistisk politikk, men å gjøre som de tre vise apene, som ikke ville se noe ondt, ikke høre noe ondt og ikke si noe ondt, er en svært dårlig strategi for å oppnå dette. Radikal Portal får gjøre som de vil, men vi har ingen planer om å skalke lukene.

Resett applauderer

Helge Lurås sier til Resett at han håper Klassekampens påtroppende redaktør Mari Skurland legger seg på samme linje som sin forgjenger Bjørgulv Braanen. Braanen er «på rett spor,» sier Lurås.

– Å bli eksponert for meningsmangfold er helt nødvendig i et demokrati og noe som i økende grad må hegnes om siden stadig flere roper på sensur.

Se også:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon