Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Langt fra alle sauer og geiter som blir slaktet i Storbritannia blir bedøvet før de får strupen skåret over. British Veterinary Association (BVA) sin statistikk fra Food Standards Agency (FSA) viser at 22 prosent av sauer og geiter, ikke blir bedøvet før slakting i Storbritannia, en økning fra 15 prosent i 2013. Andre opererer med at 84 prosent av halal kjøtt i Storbritannia ble bedøvet før slakting. Nå frykter dyrevernere at en ny omfattende avtale om eksport av halal-kjøtt til Saudi Arabia ytterligere vil forverre situasjonen, og påføre flere dyr lidelser.

Regjeringen blir beskyldt for å redusere dyrevelferden for å øke salget av islamsk sharia-lov-kompatibelt halal kjøtt til Saudi-Arabia til den islamske Gulf-staten, skriver Breitbart. En massiv avtale, som er verdt rundt 25 millioner pund de neste fem årene, ble nylig inngått med den islamistiske nasjonen, med planer om å selge britisk ikke-bedøvet lam til den muslimske staten.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse