Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Jakob Ingebrigtsen blir likevel å se på 1500-meteren sammen med broren Filip under Diamond League-finalen i Zürich 30. august, melder NRK.

Det bekreftet Ingebrigtsen-guttas agent Daniel Wessfeldt til kanalen torsdag.

Jakob Ingebrigtsen var egentlig ikke kvalifisert til DL-finalen i Sveits. Den nybakte europamesteren hadde ikke samlet nok poeng gjennom sesongen. Han var derfor avhengig av forfall.

annonse

Wessfeldt sier til NRK at han foreløpig ikke vet hvem som har trukket seg fra årets siste Diamond League-stevne.

I DL-sammenheng har Jakob Ingebrigtsen kun deltatt én gang denne sesongen. Da dundret han til med 4.-plass og personlig rekord 3.31,18 i Monaco 20. juli. Han var også med i Diamond League-stevnene i Oslo og Stockholm, men de løpene var ikke en del av det offisielle DL-programmet.

– Det er bare ett løp igjen, og jeg har ikke nok poeng til å bli med. Men blir jeg invitert, så stiller jeg selvsagt, sa 17-åringen til NTB under Berlin-EM.

Filip Ingebrigtsen håper å legge EM-nedturen bak seg med en solid innsats i Diamond League-finalen. I Berlin pådro han seg ribbeinsbrist, og det ødela hans medaljesjanser.

annonse

Kommende torsdag løper han favorittdistansen (1500 meter) i Zürich. Der handler alt om å runde av sesongen med stil. Det klarte han ikke for ett år siden.

– I fjor hadde jeg en veldig dårlig avslutning på sesongen. Jeg ble syk etter VM og fikk en liten nedtur på tampen av sesongen. Selv om det var en god sesong, gikk jeg ut av sesongen med en litt dårlig følelse. Jeg hadde ikke flagget til topps, sier Filip Ingebrigtsen til NTB.

Den mellomste av Ingebrigtsen-brødrene satte norsk rekord på 1500 meter med 3.30,01 under DL-stevnet i Monaco.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon