Illustrasjonsbilde av migranter. Foto: Scanpix
annonse

Belgisk politi gjennomførte torsdag en større aksjon mot en bande som smugler migranter over kanalen til Storbritannia. Ti personer er pågrepet.

annonse

Politiet slo til mot en parkeringsplass ved en motorvei i den lille vestbelgiske byen Wetteren. Der fant de 27 migranter som ventet på overfart.

annonse

– Belgia er et transittland for migranter som vil til Storbritannia. Lastebiler blir ofte brukt, med eller uten sjåførens vitende, heter det i en uttalelse fra belgiske politimyndigheter.

Politiet opplyser at banden brukte parkeringsplassen i Wetteren, 40 kilometer nordvest for Brussel, som oppsamlingssted for migranter, blant dem kvinner, barn og tidvis spedbarn.

De fleste av de 27 migrantene kommer fra Eritrea, Sudan og Etiopia, opplyser politiet.

annonse
annonse

Lokalt politi i det vestlige Belgia klager over at vanlige politioppgaver lider av at mange betjenter blir satt inn arbeidet for å stoppe migranter.

NTB-AFP

(©NTB)

annonse
Reklame

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.