Magnus Carlsen var nær tap fredag, men berget remis mot Alexander Grisjtsjuk. Lørdag møter han sin kommende VM-rival Fabiano Caruana i Sinquefield Cup. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Magnus Carlsen var i alvorlig trøbbel mot Alexander Gristsjuk i Sinquefield Cup i sjakk fredag, men berget remis etter at russeren skuslet bort overtaket.

Den norske verdensmesteren er fortsatt ubeseiret i turneringen i USA, men den statistikken var i alvorlig fare underveis i fredagens parti. Gristsjuk hadde en stund et kraftig overtak, men han greide ikke å forvalte det, og etter om lag tre timers spill endte det med remis.

– Jeg hadde en vinnende stilling, men jeg ville gardere meg mot kontraspill, og om man får den innstillingen for tidlig kan det føre til at man mister overtaket. Jeg hadde en plan, men lyktes ikke med den, sa Gristsjuk i et intervju vist på arrangørens nettsted.

annonse

Carlsen gjorde noen feil tidligere i partiet, men kjempet seg tilbake. Etter 34 trekk ble det remis.

Hans kommende VM-rival Fabiano Caruana slo Sergej Karjakin fredag og er dermed alene i ledelse før lørdagens parti mot Carlsen. Det blir trolig deres siste møte før VM-kampene i London i november.

Etter seks av ni partier har Caruana 4 poeng, mens Carlsen er en av flere spillere med 3,5 poeng. Nordmannen har hvite brikker i lørdagens parti.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon