annonse

Casper Ruud sto for en imponerende opphenting i første sett og gjorde kort prosess med Daniel Galán i det neste da han kvalifiserte seg til US Open i tennis.

Ruud vant fredagens kvalifiseringsfinale 7-5, 6-2 i heten i New York. Galán bød lenge på meget god motstand, men den norske 19-åringen var ustoppelig da han først hadde koblet grepet.

– Det var snilt av Casper å si meg seier i gave, sa en stolt far Christian Ruud til Eurosport på sin 46-årsdag.

annonse

– Det var en tøff kamp. Galan spilte bra i starten, og jeg trodde det første settet var tapt, men Casper kom tilbake, skaffet seg et mentalt overtak og greide å holde det oppe i 2. sett.

Casper Ruud var ille ute i første sett. Galán servet meget godt og brøt Ruuds serve i kampens fjerde game til ledelse 3-1. På 5-3 sikret han seg to settballer i egen serve. Ruud var frustrert og slo racketen i bakken i irritasjon, men det ble et vendepunkt.

På 40-15 gjorde Galán sin første dobbeltfeil i kampen. Ruud vant også de tre neste poengene og brøt tilbake. Etter å ha holdt serven til 5-5 bidro Ruud til kampens lengste og mest dramatiske game, der han sikret seg hele 10 bruddballer før han til slutt brøt motstanderens serve igjen.

Drama
annonse

På 15-40 vant Galán to poeng på rad. Deretter vant spillerne annethvert poeng hele 15 ganger. En ny dobbeltfeil ga Ruud hans 10. bruddball, og neste ballveksling endte med at colombianeren slo i nett.

Dermed fikk Ruud sjansen til å serve hjem settet. Han sikret seg raskt tre settballer og utnyttet den første med et ess.

Galán ba om medisinsk timeout før 2. sett og fikk behandling i høyre skulder, men han virket ikke hemmet da kampen kom i gang igjen. Han holdt serven greit de to første gangene og truet også i Ruuds serve.

Avgjort

I femte game kom avgjørelsen. Ruud sikret seg fire nye bruddballer og utnyttet den siste til å bryte colombianeren igjen. Da var det slutt på motstanden. Ruud vant sitt eget servegame blankt og brøt deretter blankt til 5-2.

Galán samlet seg til en siste offensiv og sikret seg to bruddballer i nordmannens serve før Ruud fullførte verket. Etter en time og 43 minutter kunne han serve hjem seieren og sikre seg spill i 1. runde over helgen.

annonse

Det er hans tredje Grand Slam-turnering for året, etter at han kvalifiserte seg også til Australian Open og Roland-Garros.

Ruud slo både Andrea Arnaboldi og Max Purcell i strake sett i de to første kvalifiseringsrundene og har altså ikke avgitt sett på sin vei mot US Open.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse