Illustrasjonsfoto: Shutterstock/Ilkin Zeferl
annonse
annonse

I Norge kan ingen verne seg mot å bli siktet eller tiltalt. Under hele saken, fra etterforskningen starter til dom faller, har du imidlertid krav på å bli sett på som uskyldig.

Politiet har plikt til å klarlegge både det som taler mot deg og det som taler til fordel for deg. Underveis skal du gis muligheter til å forsvare deg mot anklagene. Du har med andre ord krav på en rettferdig rettergang, og skal ikke dømmes for noe du ikke har gjort.

Det kan dog være forskjell på å ha rett og få rett, og det finnes saker hvor rettssikkerheten kan synes å være mer vilkårlig enn vi liker å tro. For hva skjer når en ex-partner, med personlighetsavvik og hevnmotiv, retter falske og uriktige anklager mot deg? Og hva når dette er en kvinne, som i tillegg spiller offerrollen til punkt og prikke?

annonse

I forrige uke skrev jeg om menn som utsettes for fysisk og psykisk partnervold i sine forhold. Jeg skrev om hvordan mange menn ikke tør søke hjelp eller anmelde, da de er redde for ikke å bli trodd, eller fordi kvinnen truer med å ta fra dem barna.

Jeg beskrev hvordan menn kan oppleve å bli møtt med fordommer og en kunnskapsløs kjønnsmaktforståelse i både hjelpeapparat og rettsvesen, dersom de faktisk tar kontakt.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

Likestillingsombudet til Resett: – Det stilles urimelige forventninger til hva menn skal være og gjøre (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon