Skuespiller Helga Guren på settet til den kommende dramaserien «22. juli». Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Scener til den kommende NRK-serien «22. juli» blir spilt inn i Grubbegata og regjeringskvartalet i Oslo sentrum i helgen.

Omgitt av støv, røyk og bygningsrester står en ødelagt bil. Statister og skuespillere er på plass for å gjenskape det som skjedde i regjeringskvartalet en fredag i juli for sju år siden.

– Vårt fokus er på dem som tilfeldigvis var i området etter eksplosjonen. Det er krevende scener, også fordi vi vet at dette er situasjoner som har berørt mange, sa programredaktør Ivar Køhn i en pressemelding som ble sendt ut i forkant av helgens opptak. NRK ønsket å varsle i forkant fordi effektene som brukes, kan oppleves dramatisk og skremmende.

annonse

– Samtidig har vi full forståelse for at prosjektet kan vekke følelser uansett om man er varslet på forhånd eller ikke, sa Køhn.

Scenene som spilles inn, skal bli en del av dramaserien «22. juli», som skal handle om «hvordan samfunn, system, verdier og ideologi kommer til syne når noe så forferdelig som terrorhandlingene 22. juli rammer en nasjon».

Serien er ett av flere film- og TV-prosjekter som omhandler terrorangrepet i 2011. Fra før av har Erik Poppe laget filmen «Utøya 22. juli», og under filmfestivalen i Venezia i september har den Netflix-finansierte filmen «22 July» premiere». Filmen er basert på Åsne Seierstads bok «En av oss».

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon