Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

En høytstående al-Qaida-leder i Jemen, som kjempet sammen med regjeringsstyrker mot Houthi-opprørerne, er ifølge flere kilder drept.

annonse

I ble ifølge regjeringskilder og stammeledere drept i kamp mot Houthi-opprørere i Maarib-provinsen i Jemen for en uke siden.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Ifølge kildene kjempet han sammen med de saudistøttede regjeringsstyrkene da han ble drept. Den saudiledede koalisjonen, som gikk til krig mot Houthi-opprørerne i mars 2015, har ikke kommentert meldingene.

Al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) blir ansett for å være den største og farligste grenen av al-Qaida. I kampen mot Houthi-opprørerne i Jemen er de imidlertid på samme side som den USA-støttede saudiledede koalisjonen.

annonse
Reklame

Nyhetsbyrået AP avslørte tidligere i måneden hvordan koalisjonen gjentatte ganger har inngått hemmelige avtaler med al-Qaida, og at AQAPs krigere blant annet skal ha fått tilgang på våpen og penger.

USA, som i flere år har drevet en dronekrig mot al-Qaida i Jemen, har ifølge APs kilder flere ganger unnlatt å angripe AQAP-soldater. Dette skal ha vakt strid i Pentagon.

– Folk i det amerikanske militæret er åpenbart klar over at mye av det USA gjør i Jemen, hjelper AQAP. Og det er mye bekymring rundt det, sier analytikeren Michael Horton ved det amerikanske forskningsinstituttet Jamestown Foundation.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.