Illustrasjonsbilde av flagget Islamsk stat. Foto: REUTERS/Dado Ruvic
annonse
annonse

Den ytterliggående islamistgruppa IS holder minst 27 mennesker, de fleste av dem kvinner og barn, som gisler sør i Syria, ifølge Human Rights Watch.

De 27 ble tatt til fange da IS-opprørere angrep flere druser-landsbyer i Sweida-provinsen 25. juli. Over 250 mennesker ble drept i angrepet, som var et forsøk på å tvinge president Bashar al-Assad til å innstille regjeringsstyrkenes offensiv mot IS i naboprovinsene Daraa og Quneitra.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble 36 sivile tatt til fange under angrepene, men antallet er noe uklart.

annonse

En av fangene, en 19 år gammel student, ble halshogd for åpent kamera, og en 65 år gammel kvinne døde av uklare årsaker. To kvinner greide også å rømme.

Ifølge Human Rights Watch holder IS fortsatt 27 sivile fanget, den yngste av dem et sju år gammelt barn, og bruker dem som pressmiddel overfor Assad og hans russiske allierte.

– Det er en krigsforbrytelse å ta gisler. Sivile skal ikke brukes som forhandlingskort, sier nestlederen for menneskerettighetsorganisasjonens virksomhet i Midtøsten, Lama Fakih.

annonse

IS kontrollerte på det meste over halvparten av Syria, men bare 3 prosent av landet anslås i dag å være under de ytterliggående islamistenes kontroll.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon