Medlemmer av den nynazistiske gruppen Nordiska motstandsrörelsen (NMR)) avlyste lørdag en planlagt marsj i sentrum av Stockholm og holdt i stedet en markering på Kungsholms torg. Foto: Fredrik Persson / NTB scanpix
annonse
annonse

Nordiska motståndsrörelsen (NMR) avlyste lørdag en planlagt marsj i sentrum av Stockholm og begrunnet dette med at de ikke fikk gå der de ønsket.

NMR var en av flere grupper som hadde fått tillatelse til å arrangere demonstrasjonstog i den svenske hovedstaden lørdag, men endret selv planen i siste øyeblikk.

I stedet for å marsjere på Kungsholmen, vil NMR holde en stille markering på Kungsholmstorg, opplyser en talsmann.

annonse

Organisasjonen Strike Back, som protesterer mot regjeringens forslag om å innskrenke streikeretten, demonstrerte også i sentrum av Stockholm lørdag, og Revolutionär kommunistisk ungdom (RKU) skal gå i demonstrasjonstog til Vasaparken.

Dyrevernsaktivister gikk også i tog, mens antifascister skal holde gatefest i protest mot NMRs demonstrasjon lørdag kveld.

Som følge av alle markeringene var svensk politi i høyeste beredskap, men det er foreløpig ikke meldt om uroligheter.

annonse

Sju personer ble stanset på grensa da de ankom Sverige fredag kveld og natt til lørdag, angivelig på vei til demonstrasjonen i Stockholm, men det er ikke kjent hvem dette er eller hvilken nasjonalitet de har.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon