Malmö, Sverige. Foto: John Alexander Sahlin / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Maria Ferm er migrasjonspolitisk talsperson i det svenske Miljöpartiet, og ønsker seg det hun kaller en mer «human» migrasjonslovgivning. I et debattinnlegg i Dagens Samhälle skriver hun om de «globale truslene», som ifølge henne kommer til uttrykk ved brennende skoger og kriger. Brennende biler i svenske byer nevnes derimot ikke.

Ferm mener det er viktig for Sverige å liberalisere reglene, fordi apatiske barn angivelig ikke får oppholdstillatelse slik det er nå, og fordi foreldre som har flyktet til landet bekymrer seg sånn for barna de har etterlatt seg i flyktningleir i land langt borte.

På tross av at asylinnvandrernes sysselsetting ligger svært lavt, mens segregeringen tiltar og forskjellene øker, mener Maria Ferm at den økonomiske veksten Sverige nå har kan skyldes landets radikale migrasjonspolitikk i de senere år.

annonse

– Åpenhet og utvikling går hånd i hånd. Vi ser også at andre land som tok imot mange flyktninger under rekordåret 2015 er land det går veldig bra for, skriver Ferm.

Hun mener at man ikke skal følge Ungarns eksempel, og er imot at den midlertidige, strengere migrasjonsloven skal bli permanent. Hun mener det er viktig at migrantfamilier skal gjenforenes i Sverige, og permanent oppholdstilstand skal benyttes «der det er mulig».

Videre mener Ferm at «asylretten skal vernes». Hun mener at mottak av migranter, som reiser gjennom mange trygge land før de når Norden, ikke kan være basert på frivillighet. Land må tvinges, og derfor er det nødvendig å ha en asylrett, ifølge den svenske rikspolitikeren. Asylmottak i Afrika avviser hun som «urealistisk».

annonse

Videre vil hun «granske» metodene myndighetene bruker for å ta rede på migrantenes alder, for å «øke kvaliteten» på de svenske asylbeslutningene. Hun vil også at asylsøkere skal kunne begynne å jobbe fra første stund i Sverige.

Arbeidsinnvandringen ønsker hun å «verne og utvikle», og hevder det er et problem at arbeidsinnvandrere blir utvist på grunn av «bagatelliserte feil». Hun vil ytterligere styrke arbeidsinnvandrernes rettigheter.

Avslutningsvis hevder Maria Ferm at svenskene har et ansvar for resten av verden.

– Hvordan vi agerer nå avgjør hvordan kommende generasjoner kommer til å se på oss og på vår tid. Vi har bare en planet, vi lever på den sammen, og vi har ansvar for hverandre, skriver hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon