Didrik Søderlind ber folk passe seg for høyreekstremistisk terror i Norge.
annonse
annonse

Rådgiver for Human-Etisk Forbund, Didrik Søderlind, går til angrep på de som kun fokuserer på islam som en terrorfare i Norge. Han hevder høyreekstremister utgjør en like stor trussel.

Siden 2015 har Europa blitt rammet av ni store islamske terrorangrep som har kostet tilsammen 383 menneskeliv, ifølge Wikipedia, som har tatt for seg terrorangrepene hvor mer enn ti personer er blitt drept i et angrep.

Ingen høyreekstremistiske terroraksjoner kommer opp på listen i samme periode.

annonse

En av de som likevel mener høyreekstremistisk terror må nevnes i samme åndedrag er redaktør for bladet Humanist, Didrik Søderlind. Han hevder «venstresidefolk» aksepterer at islamister utgjør en terrorfare, mens de på «høyresiden» ikke godtar at høyreekstremisme utgjør en like stor trussel som islamsk terror.

– Det er to politiske miljøer som utgjør en terrorfare i dagens Norge: 1. Islamister 2. Høyreekstremister. Om du bare vil snakke om den første gruppa og nekter for at den andre er et problem, så er du faktisk ikke en som bryr deg om Norges terrorsikkerhet. Dette til opplysning, skriver han.

– Det er god stund siden jeg var borti venstresidefolk som benekter at islamister er terrorfare. Mens jeg får «men nå sitter Breivik i fengsel!» -folk inn i feeden min jevnlig, skrev han på Twitter.

annonse

Søderlind har i lengre tid vært en motstander av Resett og har antydet ved flere anledninger at avisen er høyreekstremistisk.

I slutten av juli uttalte Søderlind at han som ung journalist drømte å lage en spalte under navnet «Norges gærninger», som tok for seg landets mest ekstreme folk, og antyder at blant andre Resett kunne passet inn i som «gærning» i denne drømmespalten.

– Som ung, fersk journalist drømte jeg om å lage spalten «Norges gærninger», som tok for seg landets mest ekstreme folk. Spalten ble selvfølgelig aldri noe av, den ville blitt et (presse)etisk holocaust. Og med årene har vi jo fått Nyhetsspeilet, Herland-rapporten og Resett, skrev rådgiveren for Human-Etisk Forbund på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon