Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (t.h.) og tidligere justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug og riksrevisor Per-Kristian Foss (bak) under høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen sier det var umulig å få på plass objektsikring som ville tilfredsstilt Riksrevisjonen innen fristene som ble satt.

Amundsen (Frp), som satt som justisminister fra 20. desember 2016 til 17. januar 2018, viste blant annet til arbeidet med beredskapssenteret på Taraldrud.

– Beredskapssenteret er politiets viktigste skjermingsverdige objekt, og det å få dette på plass ville permanent sikret fire av politiets tolv skjermingsverdige objekter i henhold til lov og forskrift, sa Amundsen.

– Men det er i overkant urealistisk å forvente at dette skulle stått ferdig i løpet av de sju månedene som gikk fra sist høring til Riksrevisjonen ble ferdig med sitt arbeid i desember 2017. Like fullt er det dette kravet som stilles, dersom kritikken fra Riksrevisjonen skulle uteblitt, fortsatte Amundsen.

Han mener han har tegnet et riktig bilde av sikkerhetssituasjonen og viste også til at Solberg-regjeringen har gjennomført et «historisk løft» på beredskapsfeltet.

– Sikringen av politiets skjermingsverdige objekter er, som jeg gjorde rede for i høringene i 2017, et pågående arbeid. Noen er permanent grunnsikret, andre vil kreve tid, og det er en grunn til det, sa Amundsen.

– Og jeg vil understreke at dette ikke innebærer at de er usikret. Det er iverksatt kompenserende tiltak for å ivareta sikkerheten, sa den tidligere justisministeren.

Han mener departementet og fagetatene har kommet langt i arbeidet med å legge planer for hvordan samfunnsviktige bygg skal sikres.

– Som det ble sagt tidligere i dag har vi oversikt over flere hundre utpekte objekter og planverk for de fleste. Dette stemmer meget godt med min redegjørelse fra høringene i 2017. Dersom jeg skal mene noe utover det, vil jeg si at Riksrevisjonen underkommuniserer arbeidet som er gjort fra politiets side, sa Amundsen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]