Lillehammer 20180827. Dronning Sonja foretar den offisielle åpningen av sitt barndomshjem på Maihaugen. Til stede er også kong Harald, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dronning Sonja tok seg av det offisielle og formelle da barndomshjemmet hennes fra Vinderen i Oslo ble åpnet mandag – på Maihaugen i Lillehammer.

Villaen er flyttet til den kjente samlingen og skal åpnes for publikum onsdag. Mandagens seremoni var for inviterte gjester, mediene og kongeparet. I tillegg til dagens hovedperson, var kong Harald, kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise til stede.

– Det er flott at huset blir tatt vare på, sa assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Kongehuset til NTB i forkant av åpningen.

annonse

Huset er restaurert og ført tilbake til slik det var da Sonja Haraldsen bodde der fram til hun endelig kunne gifte seg med sin Harald og ble Norges kronprinsesse 29. august 1968. Huset var ett av de få stedene det unge paret kunne møtes mens de ventet på at kong Olav skulle godkjenne gifteplanene.

Foreløpig er bare første etasje restaurert, mens andre etasje står for tur til neste år. Dronningen og familien har bistått i arbeidet med å gjenskapet hjemmet slik det var, men utsikten over Mjøsa er en ganske annen enn den dronningen vokste opp med.

Når publikum slipper inn i huset onsdag, er det på kongeparets gullbryllupsdag. På kvelden forteller dronningen om huset i et program på NRK1. På samme kanal skal også programmet «Norge nå» vies barndomshjemmet.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon