Bjørn i Namsskogan familiepark. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Til sammen 130 av 139 ordførere i fire fylker ber statsminister Erna Solberg (H) engasjere seg og sørge for at rovviltforliket følges opp slik det er vedtatt.

annonse

Det hele begynte med at 46 av 47 ordførere i Trøndelag sendte et krav om ny rovviltpolitikk til statsministeren 14. august. Til sammen har 130 av 139 ordførere i Hedmark, Oppland, Nordland og Trøndelag samlet seg bak oppropet, skriver Nationen.

Et av kritikkområdene er regjeringens beordring av den regionale rovviltnemnda til å gi mer plass til bjørn i Midt-Norge.

– Om bjørn står det svart på hvitt i rovviltforliket at bestandsmålet skal være innenfor eksisterende områder. Det skal ikke komme nye bjørneområder. Når Klima- og miljødepartementet begynner å snu rundt på det, skaper det en voldsom usikkerhet, ikke bare i Trøndelag, men også hos oss, og flere med oss, sier ordfører Harald Lie (Sp) i Hattfjelldal kommune til Nationen.

Solberg har tidligere skrevet i en epost til avisa at hun forstår at saken oppleves som en belastning.

– Rovdyrforliket som ble inngått med alle partiene som da satt på Stortinget, er det som ligger til grunn for forvaltningen av rovdyrbestanden. Nå skal vi se på informasjonen i brevet, skrev hun.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.