Ulf Morten Aune (til venstre) i samtale med Eldar Rønning under en trening i skitunnelen i Torsby. Neste år får Norge et tilbud om innendørs langrenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB SCANPIX.
annonse
annonse

Den gigantiske skihallen på Lørenskog er i ferd med å reise seg. Den vil ha en langrennsløype på to kilometer og får en kostnadsramme på 3,5 milliarder kroner.

SNØ-anlegget er på hele 400.000 kvadratmeter. Det er omtrent fire ganger så mye som Telenor Arena på Fornebu. Åpningen er planlagt til januar 2020, og det vil være en stabil temperatur på to minusgrader inne i SNØ.

– Så langt går byggearbeidene etter planen, sier Bård Windingstad, anleggets daglige leder, til E24.

annonse

– Vegger og tak begynner å ta form, og selve SNØ-bygget skal være tett for vær og vind innen utgangen av året.

Den gedigne hallen, sannsynligvis den største i sitt skislag i verden, skal gi et helårstilbud i både langrenn, alpint (lengste nedfart 520 meter) og snøbrett. Det vil også være butikker og serveringssteder i anlegget.

Prosjektlederne har et mål om 400.000 besøkende det første året. Det vil i så fall gi om en omsetning på cirka 80 millioner kroner.

annonse

Det finnes såkalte skitunneler i Sverige, Finland og Tyskland. Norske løpere benytter seg mye av den svenske som ligger i Torsby, ikke langt fra grensen mot Norge.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon