Kipyegon Bett har havnet i dopingklistret. Her er han fra semifinalen på 800 meter under fjorårets VM i London. I finalen tok han bronse på distansen. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Dopingsakene tårner seg opp blant Kenyas friidrettsstjerner. Sistemann ut er 800-meterløper Kipyegon Bett. VM-bronsemedaljøren har avgitt en positiv EPO-prøve.

Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekreftet dopingsaken på Twitter søndag kveld. For to uker siden ble Bett suspendert for ikke å ha vært tilgjengelig for testing.

20-åringen ble juniorverdensmester i 2016. I fjor sommer tok han bronse på 800 meter under senior-VM i London.

annonse

Bett er den fjerde kenyanske løperen som har havnet i dopingklistret i år. Gjengangeren er EPO (bloddoping).

I mai ble det kjent at løperstjernen Asbel Kiprop hadde avlagt en positiv prøve. Den tidligere OL-mesteren på 1500 meter nektet for å ha dopet seg, men ga etter hvert opp kampen mot anklagene.

– Det er ikke noe poeng å fortsette kampen uten støtte fra mine ledere, mitt forbund eller min regjering. Jeg er uskyldig. Det er urettferdig, sa Kiprop i juni.

29-åringen vant tre strake VM-gull mellom 2011 og 2015.

annonse

10.000-meterløperen Lucy Wangui (morfin) og maratonløper Samuel Kalalei (EPO) har også dopingsaker mot seg.

Tidligere i år ble kenyanskfødte Ruth Jebet, som konkurrerer for Bahrain, utestengt for EPO-bruk. I 2016 vant hun OL-gull på 3000 meter hinder som 19-åring. Hun er også rekordholder på distansen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon