Oslo 20180826. Nationaltheatret stasjon. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

En politimann slettet bilder VGs fotograf tok under ulykken på Nationaltheatret stasjon. Politiet beklager – etter først å ha stilt seg uforstående til saken.

Mandag innrømmet oslopolitiet at en av deres tjenestemenn slettet bildene fra fotografens kamera, skriver Aftenposten.

– Det har tatt noe tid å undersøke saken, men vi har fått mer klarhet i hendelsesforløpet. Det er bare å beklage at en av våre tjenestepersoner har opptrådt kritikkverdig overfor journalisten fra VG, skriver kommunikasjonsrådgiver Silje Tamara Daugstad i Oslo politidistrikt. Politiet lover å svare skriftlig på avisens klage og gå gjennom sine rutiner for håndtering av mediene.

annonse

Hendelsen oppsto i forbindelse med en ulykke på Nationaltheatret stasjon søndag kveld der en Brann-supporter falt ned i skinnegangen og ble påkjørt av T-banen.

– Da vårt team kom til stedet for å gjøre jobben sin, ble de ganske raskt konfrontert og skjelt ut av en rekke svært aggressive personer. Fotografen og journalisten følte seg utrygge og henvendte seg til en politimann for å be om assistanse til å roe gemyttene, sier sjefredaktør Gard Steiro i VG. I stedet skal politimannen ha opptrådt aggressivt, og han begynte å slette flere bilder.

– Dette er helt uakseptabelt. Jeg har aldri i min tid som redaktør i Norge opplevd noe lignende, sier Steiro.

Avisen har klart å gjenskape de slettede bildene, der også politimannen er avbildet.

annonse

(©NTB)

flh[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon