Hugne Hansen, en utflyttet nordmann som bor på Filippinene. Foto: Hugne Hansen
annonse
annonse

Filippinene og Thailand er to av de mest populære landene i Sørøst-Asia hvor nordmenn bosetter seg. Hvor mange som egentlig er bosatt i disse to landene er vanskelig å si, da ikke alle registrerer seg. Det eneste man kan si med sikkerhet er at det er snakk om mange tusen nordmenn som har et av disse landene som sitt bosted.

Den største gruppen består av pensjonister og uføre, men det fins også ganske mange som er i arbeid både utenlands og innenlands.

En av de som har funnet seg til rette på en liten øy i Visaya regionen på Filippinene, er nordlendingen Hugne Hansen. Visaya regionen ligger midt i gruppen av over 7000 øyer som Filippinene består av, og hvor Cebu er hovedsenteret.

annonse

Hugne, som er fra Finnsnes i Troms fylke, kom til den lille øya Siquijor, fordi hans filippinske kone var derfra og hadde en tomt der. De bygde seg et flott hus og lagde også en bar. Hugnes kone ville gjerne ha noe å holde på med, så Vikings bar på Siquijor ble da en realitet.

Vikings bar. Foto: Hugne Hansen

Siquijor er forbundet med mystikk og overtro på Filippinene. Den gjengse filippiner er redd for å dra dit, da man tror at hekser og voodoo er det som råder. Sannheten er at Siquijor er en stille og rolig paradisisk øy, med fossefall hvor lyseblått krystallklart vann eller hvite sandstrender med like ren og klar sjø, innbyr til bading og strandkos. Foruten en årlig healer festival i April som foregår oppe i fjellene på øya, souvernirselgere eller det flere hundre år gamle balete treet som har vært åsted for flere filippinske skrekkfilmer, så er det ingenting som får Siquijor til å fremstå som noe annet enn et utrolig deilig sted å tilbringe noen dager på.

Cambugahay falls, et av flere fantastiske steder på Siquijor. Foto: John M Johansen

Men Hugne Hansen er altså en av de fastboende på øya. Siden øya er så liten, er det svært begrenset med vareutvalg der. Sykehus og flyplass er også av så dårlig kvalitet at de er forbundet med store begrensninger.

annonse

Med tre voksne sønner fra et tidligere ekteskap i Norge, hvorav den ene også bor på Siquijor og den andre i Cebu, har Hugne også fått en sønn med sin filippinske kone.

Hugne Hansen med sin filippinske familie. Foto: Hugne Hansen

– Hvordan er det å bo på Siquijor Hugne?

– Jeg har en flott familie og dette er en fredelig øy med hyggelige mennesker. Det finnes knapt kriminalitet her og folk tar vare på hverandre. Det er 1 time til Dumaguete med båt, hvor man finner kjøpesentre og gode sykehus. Det er den eneste negative biten med å bo her. Foruten det trives vi veldig godt på Siquijor.

– Så du savner ikke Norge?

– Ikke egentlig, men jeg har to søstre med sine respektive familier i Norge, og jeg savner jo dem. I fjor var jeg i Norge på besøk i 6 uker. Det var veldig hyggelig.

– Har du kontakt med andre nordmenn som bor på Filippinene?

– Det er ikke så mange nordmenn på Siquijor, men de 2-3 som har hus og ferierer her, har jeg veldig god kontakt med. Jeg pleier også å besøke den norske kolonien i Dumaguete når jeg er der. Miljøet blant nordmenn i dette området er veldig bra, og man hjelper hverandre slik man gjorde før i tiden i Norge.

Svømmebassenget til Hugne Hansen på Siquijor. Foto: Hugne Hansen

– Hvordan går bar driften?

annonse

– Vi har holdt på i nesten 4 år nå og det går bra. Dette er ikke noe man blir rik av, men vi har jo noe å gjøre, og det mener jeg det er viktig at man har. Hver lørdag har vi live band og da er det fullt hus og stormende jubel hvor gjestene er fra alle samfunnslag og mange forskjellige nasjoner.

Så hvis du er nordmann og på Filippinene, så er en tur til Siquijor noe du absolutt burde vurdere. Har du lyst på en forfriskende drink i varmen, tips om hva du bør få med deg på øya og en hyggelig prat med en veldig trivelig nordmann i tillegg, så er Hugne og hans Vikings bar å anbefale.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon