Landbruks- og matminister Jon Georg Dale under et besøk hos tørkerammede bønder i Vestfold 19. juli. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Bondeorganisasjonene og staten fortsatte forhandlingene om en krisepakke tirsdag. Partene har fremdeles tro på en enighet i løpet av uken.

annonse

Klokken 16 tirsdag møtte Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag Landbruksdepartementet til nye forhandlinger om en krisepakke til bøndene etter tørkesommeren. Møtet ble avsluttet rundt klokken 18.

– Vi er ferdige med møtet, men ikke med forhandlingene. Det er fremdrift, og vi har tro på en løsning, sier leder Merete Furuberg i Småbrukarlaget til NTB.

Partene har avtalt å møtes på nytt klokken 13.30 onsdag for å fortsette forhandlingene. Målet er å komme i mål med forhandlingene innen utgangen av fredag denne uken.

– Begge parter har vilje. Vi er i en krisesituasjon og må finne en løsning, sier Furuberg.

Statens forhandlingsleder er departementsråd Leif Forsell i Landbruksdepartementet.

– Vi har gode diskusjoner og har gått detaljert inn i ulike spørsmål. Vi får se hvordan det går når vi møtes igjen onsdag, sier Forsell.

– Vi mener det er realistisk å kunne avslutte forhandlingene denne uken, men det er også enkelte spørsmål som gjør at forhandlingene kan bli mer krevende, sier han.

– Betyr det at det kan hende at forhandlingene må fortsette i helgen og ut i neste uke?

– Vi mener at vi har lagt til rette for at det kan bli enighet denne uken, men vi må bruke den tiden vi trenger, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.