Illusltrasjonsbilde. Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson. Foto: Vilhelm Stokstad/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson gikk til frontalangrep på statsminister Stefan Löfven da alle de svenske partilederne møttes til debatt onsdag.

Etter en tam innledning på debatten, som startet med skole og arbeidspolitikk, dro det seg til da migrasjon og innvandring ble tema.

– Det virkelige kaoset i integrasjonspolitikken står Sverigedemokraterna og Jimmie Åkesson for. Dere drømmer at dersom disse menneskene ikke var her, ville alt være bra. Men dere fjerner kommunenes ressurser som skal bidra til at de kommer i jobb. Du bløffer, Jimmie Åkesson, sa Socialdemokraternas statsminister.

annonse

Han fikk kontant svar fra Åkesson:

– Vi har lagt fram vårt valgprogram i dag hvor vi styrker kommunene og velferden langt mer enn det Socialdemokraterna gjør. Slutt med løgnretorikken. Dere har løyet i flere måneder nå, slutt med det! sa SD-lederen.

Utgangspunktet for debatten var at Riksdagen i vår vedtok at 9.000 enslige mindreårige asylsøkere, mange fra Afghanistan, skulle få sakene sine prøvd på nytt. Bakteppet var at det hadde tatt svært lang tid å behandle søknadene deres.

annonse

– Det handler om 3 milliarder kroner i budsjettet for 9.000 mennesker. Det synes jeg er prinsipielt merkelig. De har fått avslag, og likevel skal de få sakene sine opp på nytt, sa Åkesson.

Centerns Annie Lööf gikk i rette med Sverigedemokraternas leder.

– Du vil stenge den svenske grensen for asylinnvandring og sier nei til kvoteflyktninger, sa hun.

– Jeg mener nesten at du diskvalifiserer deg fra å være med i debatten, for du har ingen integrasjonspolitikk, tordnet hun.

NTB-Kristian Skårdalsmo
(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon