Illustrasjonsfoto: AP Photo/Wilfredo Lee
annonse
annonse

Hva mener Trump med fake news-påstanden rettet mot de etablerte mediene? Det er selvfølgelig en uriktig generalisering, men med så mye annet, så er ikke slengkommentarene til presidenten uten meritter. Og som meningsmålinger nå viser, så blir folket mer og mer enig.

Skal vi tro medier i Norge, så oppstår denne misnøyen i folket tilsynelatende fordi Trump alene oppfordrer til det, og som om det overhode ikke finnes ryggdekning for påstanden. Det er høyst uriktig. Grunnen til at den norske pressen nekter å anerkjenne dette, er at de ukritisk og ofte intetanende papegøyer propaganda fra nettopp disse mediekanalene fra den andre siden av Atlanteren. En tøff innrømmelse som aldri vil komme.

Er det nødvendig å minne om den ensidige dekningen av det siste valget i USA, hvor nesten hele Norge trodde på Clintons seier? Bare tenk etter på hvor mange som regelrett var/er kondisjonert til å avsky Trump og sette han i bås med Hitler. Fake news handler like mye om å utelate informasjon og perspektiver, bruk av hersketeknikker og politisk bias for å skape en fremstilling som ikke er i tråd med realiteten.

annonse

En studie fra Harvard viser at CNN og NBC gav Trump 93 % negative omtale de første 100 dagene av presidentskapet. Alt han gjør, skal svertes. Det er et eksempel på fake news. Når presidenten med andre i følge bruker fake news-referansen, tenker de på de samme mediene som hauset opp Vesten til å gå til krig i Irak og Afghanistan, samt krigsherjingene i Libya og Syria, som til sammen har tatt hundretusener av liv. I ettertid kan vi se at dette var propaganda som mediene velvillig lot seg forføre av uten å gjøre leksen sin. Den samme pressen som ukritisk forgudet Obama – det mest krigerske presidentskapet noensinne og det som har straffeforfulgt flest journalister.

CNN, som har blitt det største fake news-offeret til Trump, har på sin side blitt tatt utallige ganger i å isenesette falske opptak og intervjuer. Da WikiLeaks publiserte en rekke nye dokumenter, løy CNN og formidlet at det kun var ansatte i medieindustrien som hadde lov til å lese dokumentene, og ikke folket. I dokumentene ble det avslørt hvordan CNN ga spørsmålene på forhånd til Clinton før en TV-debatt mot Trump.

Den etablerte pressen har på mange måter blitt en ny fiende av folket. Se bare til Sverige, hvor pressesensuren i mediene iht. høyaktuelle emner kveler debatter med hensyn til politisk korrekthet og slagside. Dette er ingen forsvarstale til Trumps bruk av fake news-uttrykket, mens hvis ikke media er i stand til å erkjenne planken i sitt eget øye, så er de ikke det grann bedre.

annonse

(Innlegget er også publisert i Fædrelandsvennen)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon