Russlands utenriksminister Sergei Lavrov. Foto: Zemlianisjenko / AP Photo / NTB scanpix
annonse
annonse

Russland forbereder nå trolig et angrep på Idlib-provinsen i Syria sammen med syriske regjeringsstyrker. Samtidig ber de Vesten om ikke å blande seg inn.

– Jeg håper at våre partnere i Vesten ikke vil la seg påvirke av provokasjoner fra opprørerne og at de ikke vil hindre en antiterroroperasjon i Idlib, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov på en pressekonferanse i Moskva onsdag.

Det er ventet at Assad-regimet sammen med sin nære allierte Russland nå planlegger en storoffensiv mot Idlib, som er Syrias siste opprørskontrollerte provins.

annonse

Ifølge NATO har Russland de siste ukene sendt minst åtte nye marinefartøy til Middelhavet, blant annet en missilkrysser og to ubåter som også kan skyte ut missiler.

Hevder opprørere planlegger kjemisk angrep

Under pressekonferansen onsdag sa Lavrov også at Vesten aktivt bidrar til å oppildne diskusjonen om et «såkalt planlagt kjemisk angrep fra den syriske regjeringen».

Tidligere denne måneden hevdet Russland at opprørere i Idlib planlegger bruk av kjemiske våpen, for så å skylde angrepet på den syriske regjeringen. Ifølge Russland er opprørernes mål at angrepet vil være et påskudd for Vesten til å angripe syriske regjeringsstyrker.

Russland hevdet også at britisk etterretning er involvert i planleggingen.

annonse
Vil svare på kjemisk angrep

President Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton sa under et besøk i Jerusalem i forrige uke at USA er bekymret over muligheten for at Assad kan komme til å bruke kjemiske våpen igjen.

– Bare for å gjøre det helt klart; dersom det syriske regimet bruker kjemiske våpen, vil vi svare svært kraftig på dette, så dette bør de virkelig tenke nøye igjennom, sa Bolton.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon