Storbritannias statsminister Theresa May var onsdag på besøk i Nigeria, der hun blant annet undertegnet en sikkerhetsavtale med president Muhammadu Buhari. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Storbritannia og Nigeria har undertegnet en forsvarspakt for å bekjempe jihadistgruppen Boko Haram.

Avtalen ble signert under besøket til statsminister Theresa May onsdag. May sa etter et møte med president Muhammadu Buhari at de to landene skal samarbeide for å bedre sikkerheten og bekjempe menneskehandel.

Forsvarssamarbeidet innebærer blant annet at britene skal trene nigerianske soldater og at det nigerianske forsvaret skal få militærutstyr fra Storbritannia. De to landene har også inngått en avtale om økonomisk samarbeid.

Britisk UD kunngjorde onsdag at Storbritannia åpner ambassader i Tsjad og Niger, der det tidligere har vært interessekontorer. Kunngjøringen kom samtidig med at statsminister Theresa May avsluttet sitt besøk i Sør-Afrika.

Etter samtalene i Lagos fortsetter May til Kenya. Dette er Mays første tur til Afrika som statsminister.

–Den utvidede interessen fra britisk side innebærer en opptrapping av innsatsen innen diplomati forsvar og utvikling. Vi ønsker å skape nye partnerskap og framtidsutsikter, for dermed å dempe mulige farer mot britisk og europeisk sikkerhet, heter det i kunngjøringen fra UD.

Jihadistgruppen Boko Haram har herjet i regionen helt siden 2009 og forårsaket store ødeleggelser. Minst 20.000 menneskeliv er gått tapt, og over to millioner er på flukt, i det FNs betegner som en humanitær krise.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]