Storbritannias statsminister Theresa May var onsdag på besøk i Nigeria, der hun blant annet undertegnet en sikkerhetsavtale med president Muhammadu Buhari. Foto: AP / NTB scanpix
Del

Storbritannia og Nigeria har undertegnet en forsvarspakt for å bekjempe jihadistgruppen Boko Haram.

annonse

Avtalen ble signert under besøket til statsminister Theresa May onsdag. May sa etter et møte med president Muhammadu Buhari at de to landene skal samarbeide for å bedre sikkerheten og bekjempe menneskehandel.

Forsvarssamarbeidet innebærer blant annet at britene skal trene nigerianske soldater og at det nigerianske forsvaret skal få militærutstyr fra Storbritannia. De to landene har også inngått en avtale om økonomisk samarbeid.

Britisk UD kunngjorde onsdag at Storbritannia åpner ambassader i Tsjad og Niger, der det tidligere har vært interessekontorer. Kunngjøringen kom samtidig med at statsminister Theresa May avsluttet sitt besøk i Sør-Afrika.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Etter samtalene i Lagos fortsetter May til Kenya. Dette er Mays første tur til Afrika som statsminister.

–Den utvidede interessen fra britisk side innebærer en opptrapping av innsatsen innen diplomati forsvar og utvikling. Vi ønsker å skape nye partnerskap og framtidsutsikter, for dermed å dempe mulige farer mot britisk og europeisk sikkerhet, heter det i kunngjøringen fra UD.

Jihadistgruppen Boko Haram har herjet i regionen helt siden 2009 og forårsaket store ødeleggelser. Minst 20.000 menneskeliv er gått tapt, og over to millioner er på flukt, i det FNs betegner som en humanitær krise.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører